Gå til hovedindhold

Linsesuppe til 4 personer

Frida fra Livsværkstederne fortæller

Den færdige ret, serveret med græskarkerner, persille og friskbagte havreboller m. smør – Velbekomme!
  • Læs op

Indhold

    Det kan være fællesskabsskabende at spise klimavenligt, da det er en handling, der kan bringe folk sammen omkring et fælles mål om at skabe en mere bæredygtig og miljøvenlig fremtid.

    Vi har valgt at arbejde med linser, fordi vi gerne vil vise hvor skønt bælgfrugter kan smage. Retten er simpel og let at lave, perfekt til hyggelige stunder i fællesskabets navn.

    Linsesuppe til 4 personer

    Ingredienser

    olie til stegning
    1 stk. gul løg
    3 fed hvidløg
    1 tsk. karry
    1 spsk. spidskommen
    1/2 spsk. koriander, stødt
    200 g røde splitlinser
    1 lille klump ingefær
    200 g kartoffel
    75g gulerod
    2 dåser hakkede tomater
    1 dåse kokosmælk
    1 grøntsagsboullionterning
    ½ l vand
    salt og peber

    Topping

    1 dl græskarkerner
    1/2 spsk. olivenolie - (kan erstattes af anden olie)
    1 tsk. fint salt
    1 citron
    Persille

    Sådan gør du

    Hak løg og hvidløg. Svits løg, hvidløg og krydderier i olie på panden. Skyl linserne godt og lad dem dryppe af i et dørslag. Tilsæt linserne og rør godt rundt. Skær kartoflerne og gulerødder i mindre stykker og kom dem i gryden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og vand. Lad suppen koge til kartoflerne, gulerødderne og linserne er møre (ca. 30 minutter). Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.

    Put olie og græskarkerner på en pande og varm den op til høj varme. Rør hele tiden i græskarkernerne til de første begynder at "poppe." Skru ned for varmen, tilsæt salt og rør rundt så saltet fordeles på græskarkernerne. Fortsæt med at røre rundt i et par minutter til græskarkernerne er ristede og lækre. Lad græskarkernerne køle af.

    Suppen anrettes i skåle. På bordet stilles skåle med græskarkerner, citronbåde og persille. Til suppes serveres kuvert og smør.

    Havregrynsboller

    8 dl vand
    1 tsk. sukker
    700 g hvedemel
    200 g havregryn eller havremel
    20 g gær
    2 spsk. olie
    15 g salt

    Sådan gør du

    Opløs gær i vandet og tilsæt sukker og salt. Tilsæt olie, havregryn og hvedemel.

    Ælt dejen med høj hastighed, til den samler sig. Sæt dejen i køleskabet til næste dag

    Bag bollerne ved 200° i ca. 18-20 min i en forvarmet ovn (varmluft).

    Sidst opdateret: 9. januar 2024